×
Meniu

Vizita Ministrului Sănătăţii, Muncii şi Protecţei Sociale, a viceprimarului Municipiului Chişinău şi a şefei DGASS

În data de 2 ianuarie 2020, Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii a fost vizitat de către Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Dna Viorica Dumbrăveanu, viceprimarul municipilui Chişinău Dna Angela Cutasevici și directorul Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate a Primăriei Chişinău, Dna Tatiana Bucearschi în scopul de a se asigura, că instituția dispune de stocul necesar de medicamente, inclusiv antivirale specifice, în special în perioada creșterii morbidității prin gripă și IRA, precum şi de condiţii speciale de spitalizare şi izolare a pacienţilor mici contagioşi.

 

Directorul Instituției, Ludmila Bîrca a menționat că toți copii spitalizați beneficiază de tratament corespunzător în condiții de siguranță. Aceasta a mai spus că numărul pacienţilor spitalizaţi cu gripă este mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut, însă în perioada sărbătorilor de iarnă, a crescut numărul toxiinfecţiilor alimentare și a bolilor diareice acute în rândul copiilor.

 

Dna Ministru Viorica Dumbrăveanu s-a interesat de problemele cu care se confruntă instituția și a dat asigurări de tot suportul Ministerului pentru identificarea soluțiilor întru asigurarea asistenței medicale la nivelul cel mai înalt și calitativ, în pofida sporirii numărului de adresări. Viceprimarul Angela Cutasevici și directorul Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, Tatiana Bucearschi au confirmat încă odată menţinerea eforturilor Primăriei  şi a Consiliului Municipal Chişinău în asigurarea unor condiții de spitalizare sigure, prietenoase pentru familie şi copii, precum şi pentru procurarea aparaturii medicale performante.

 

În anul 2019, pentru asistență medicală în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii s-au adresat 15.821 de pacienți, care au beneficiat de servicii medicale.