×
Meniu

Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății

În conformitate cu Ordinul MSMPS nr. 81 din 24.01.2019Cu privire la măsurile de prevenire și control al infecției cu Coronavirus de tip nou (2019-nCoV)“, reieșind din situația epidemiologică și răspândirea infecției la nivel global, în data de 04.02.2020, în incinta UPU IMSP SCMBCC, a avut loc exercițiul de simulare cu privire la conduita personalului medical în caz de depistare a bolnavului/suspect de infecție cu Coronavirus de tip nou (2019-nCoV) și aprobarea schemei de înștiințare a persoanelor abilitate cu funcții de răspundere în ocrotirea sănătății și dirijarea asistenței medicale populației, a cazurilor de suspecție/bolnav de infecție cu Coronavirus de tip nou (2019-nCoV). În exercițiu au participat toți medicii și asistentele medicale antrenați în asistența medicală pe parcursul zilei cât și în gărzile de noapte.

Foto

Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății
Recomandările OMS cu referire la călătoriile internaționale și prevenirea cazurilor de infecție cu Coronavirusul de tip nou (2019-nCoV) în rândul populației vizează reducerea riscului de transmitere a infecțiilor respiratorii acute în timpul deplasării în sau din zonele afectate prin:
* Evitarea călătoriilor în țările țările/regiunile unde circulă Coronavirusul de tip nou, dacă nu este o necesitate stringentă.
* Evitarea contactului strâns cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute.
* Spălarea frecventă a mâinilor, în special după contactul direct cu persoanele bolnave sau cu mediul lor.
* Evitarea contactului neprotejat cu animale de la ferme sau cu animalele sălbatice.
* Persoanele cu simptome de infecție respiratorie acută ar trebui să practice eticheta tusei (mențineți distanța, acoperiți nasul și gura în timpul tusei și strănuturilor cu îmbrăcăminte sau șervețele de unică folosință și spălați-vă pe mâini).
* La întoarcere din țările/regiunile unde circulă Coronavirusul de tip nou, se recomandă automonitorizarea stării de sănătate pe o perioadă de 14 zile și, în caz de apariție a simptomelor clinice descrise mai sus, este recomandată adresarea la medicul de familie.