×
Meniu

DIETELE ALIMENTARE ȘI CARACTERISTICA LOR PENTRU BOLNAVII CONTAGIOȘI. REGULI DE TRANSPORTARE ȘI DISTRIBUIRE A BUCATELOR

Medicul dietetician și asistenta dieteticiană de comun cu asistenta principală au desfășurat la data de 15 martie 2023 un seminar cu genericul „Dietele alimentare și caracteristica lor pentru bolnavii contagioși. Reguli de transportare și distribuire a bucatelor”. La eveniment au participat asistentele medicale, bufetierele și infirmierele IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii. În cadrul întrunirii au fost discutate particularitățile dietelor alimentare, care reprezintă un sistem de meniuri terapeutice, diferențiat pentru diferite grupuri de boli, indicațiile de utilizare, produsele alimentare permise, cât și cele ce nu se recomandă a fi utilizate, sau sunt interzise.

Un element important care a fost discutat în cadrul ședinței a ținut de condițiile de transportare a bucatelor gata, repartizarea alimentației pacienților, regulile de echipare a personalului implicat în procesul de pregătire și distribuire a alimentației, conform cerințelor stipulate în regulamentul sanitar aprobat prin HG Nr. 1209 din 08-11-2007 ”cu privire la prestarea serviciilor de alimentaţie publică”.